Afvallen met mindfulness

afvallen
Mindfulness is een mediatie vorm waarbij je meer bewust wordt van je geestelijke en lichamelijke sensaties. Hierbij sta je bewuster stil bij de verschillende keuzes die je maakt. Wanneer je dit langer doet en hier echt de tijd voor neemt zal je merken dat het meer gaat op de manier van leven dan wat je letterlijk eet of drinkt. Mindfulness kan dus zeker wel helpen om af te vallen, maar hoe?

Wanneer je van plan bent te gaan afvallen of een platte buik wilt krijgen, wil je eigenlijk een mooier en slanker lichaam voor jezelf. Om hier grote stappen in te maken is het belangrijk om te achterhalen wat de oorzaak is van je overgewicht. Wanneer je hier bewust van bent kun je gewicht gaan verliezen, doordat je dan meer gaat luisteren naar je lichaam, emoties en behoeftes die hierbij horen.

Stress is niet alleen mentaal, het verandert de werking van je lichaam. De laatste onderzoeken wijzen uit dat je door stress niet alleen meer gaat eten, maar ook meer buikvet aanmaakt omdat stress aanzet tot vetopslag rondom je buikstreek. Hoewel stress een sterke impact heeft op je lichaam, is het voorkomen van stress een mentale kwestie waar je vandaag nog verandering in kan brengen.

Dit betekent dat Mindfulness jou kan helpen om minder snel toe te geven aan emotionele en fysieke prikkels. Als je dus bijvoorbeeld bij jezelf opmerkt dat je meer gaat eten wanneer je slechter in vel zit kan Mindfulness hier een oplossing voor zijn en jou helpen hier beter mee om te gaan en deze drang te verminderen.

Mindfulness kan op die manier helpen om die constante behoefte van eten weg te nemen. We bevelen iedereen aan het een keer te proberen om te kijken of het ook voor jou werkt.

Je zou kunnen beginnen met het zelf uitvoeren van mindfulness oefeningen. Mindfulness oefeningen zijn makkelijk en overal toe te passen. Het enigste wat het van je vraagt is tijd!
Als je het serieus wilt aanpakken dan is een mindfulness training aan te raden.