Fysiotherapie in relatie tot Mindfulness

Veel mensen die een behandeling nodig hebben van een fysiotherapeut zullen niet zeer snel de link leggen met mindfulness. Andersom is dat veelal ook het geval, mensen die aan mindfulness doen zullen niet snel een link leggen met fysiotherapie. Toch ligt het verband van fysiotherapie tot mindfulness vele malen dichterbij dan dat men denkt.

De mindfulness fysiotherapeut

Vandaag de dag zijn er zelfs fysiotherapeuten die zich enkel en alleen toeleggen op fysiotherapie in relatie met mindfulness. Net als dat men vandaag de dag de zogenaamde sportfysiotherapeut kent heeft men zich met betrekking tot mindfulness de benaming mindfulness fysiotherapeut meegegeven. Maar wat wilt een mindfulness fysiotherapeut nu eigenlijk zeggen en wat zijn de verschillen tussen een normale fysiotherapeut en de mindfulness fysiotherapeut? Wij gaan er doormiddel van deze pagina proberen antwoorden op te geven en wellicht ziet u in dat voor je problemen de mindfulness fysiotherapeut de ideale oplossing is om van deze problemen af te komen.

Wanneer je overgaat tot mindfulness fysiotherapie dan ga je je specifiek richten op de combinatie van aandacht, tasten en bewegingen. Voor het beoefenen van mindfulness fysiotherapie dien je gedisciplineerd en vasthoudend te werk te gaan. Doormiddel van mindfulness fysiotherapie zal je je persoonlijk meer betrokken gaan voelen bij je lichaam en zal je de gunstige manieren van je lichaam ervaren. Mindfulness zal zorgen dat je rust zal gaan vinden in een hectische wereld en zal zorgen dat je lichamelijke problemen gaat accepteren en behandelen door innerlijke rust, een ideale manier dus om je lichamelijke problemen de baas te worden.

Vermindering van pijn

Wanneer je bovenstaande leest kunnen wij ons voorstellen dat je stelt dat mindfulness fysiotherapie een behoorlijke zweverige vorm van fysiotherapie is. Toch willen wij dit meteen ten stelligste ontkrachten. Mindfulness fysiotherapie zal namelijk de bewegingskwaliteit van je lichaam verbeteren en kan hiermee stress klachten en/of chronische klachten verhelpen. Mindfulness wilt dus eigenlijk vooral zeggen dat je doormiddel van een stukje bewustzijn de grenzen en mogelijkheden van je lichaam met betrekking tot de pijn en/of blessure leert kennen. De nadruk van de fysiotherapiesessies zal dan ook vooral liggen in de soort bewegingen en oefeningen die je tot uitvoering brengt.

Training

Niet elke fysiotherapeut mag zich zomaar mindfulness fysiotherapeut noemen en de therapie zo uitvoeren. Om deze reden zijn mindfulness fysiotherapeuten nog behoorlijk uniek te noemen en niet zoals de gewone fysiotherapeut op elke hoek van de straat te vinden. Om jezelf mindfulness fysiotherapeut te mogen noemen zal de fysiotherapeut opnieuw een zogenaamde training moeten bijbouwen waarbij alle in en outs van mindfulness fysiotherapie worden bijgebracht. Wel is het zo dat steeds meer fysiotherapeuten en geleerden de werking van mindfulness bij fysiotherapie erkennen en mede hierdoor besluiten steeds meer fysiotherapeuten om zich ook daadwerkelijk te laten omscholen tot mindfulness fysiotherapeut. Het is tenslotte een bewezen werking, fysiotherapie in relatie tot mindfulness.

Gerelateerde fysiotherapie praktijken

Fysiotherapie Ede
Fysiotherapie Veenendaal