Mindfulness training

mindfulness training

Een mindfulness training kan helpen bij het starten en volhouden van de zoektocht naar een leven dat meer in balans is. Mindfulness kan namelijk, zeker in het begin, een hele opgave zijn wanneer je dit alleen wil doen. Zoals met zoveel mooie dingen in het leven gaat het namelijk niet vanzelf. Enige vorm van doorzettingsvermogen en discipline is wel vereist, aangezien oefenen, oefenen en herhalen het advies is bij mindfulness.

Dit kan voor sommige mensen lastig vol te houden zijn, doordat ze nu eenmaal vast zitten in de patronen die horen bij het drukke leven van vandaag de dag. Mindfulness is hiervoor erg goed geschikt en daarom is voor vele mensen een mindfulness training ook een uitkomst.

Wanneer je de behoefte hebt aan wat extra begeleiding tijdens het mediteren dan is een mindfulness training zeker het overwegen waard. Met behulp van een begeleider komt men vaak tot een beter inzicht in waar de behoefte nu werkelijk ligt, om vervolgens via tips en gerichte oefeningen aan de slag te gaan. Daarnaast is de ervaring dat het prettig is om een mindfulness training met anderen te doen.

Naast dat het vaak gezellig is kan je veel van elkaar leren, elkaar helpen en motiveren, wat voor een prettige sfeer zorgt. Ook zorgt het voor een stok achter de deur. De drukte ligt altijd op de loer en voor je het weet is je geplande oefenmomentje vervangen en vergeten.

Er zijn tegenwoordig vele manieren om een mindfulness training te volgen en ze worden meestal wel ergens in de buurt aangeboden. Er zijn specifieke mindfulness trainingsen voor de beginner, de gevorderde en de expert. Voor ieder wat wils!

Voordat een training overwogen wordt is het advies om eerst te kijken of mindfulness wel iets voor je is. Zo kun je zelf al aan de slag gaan met Mindfulness oefeningen die makkelijk uit te voeren zijn.

Heb je een specifieke doel zoals afvallen met mindfulness of stress verminderen dan is het advies om eerst te kijken of dit specifiek doel wel bereikt kan worden met mindfulness.

Heeft u nog tips? Laat het ons weten:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *